Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 14 Dagen

Betoverend Iran

Terug Bekijk samenvatting

Deze prachtreis brengt je naar de mooiste loofbossen en waterrijke gebieden van Iran, naar een Zoroastrische vuurtempel en twee UNESCO-werelderfgoederen.

Dag 1

Accommodatie: Eskan Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Teheran, en bezoek aan het Golestan Paleis en de bazaar

Bij aankomst in Teheran wordt je welkom geheten en naar het hotel gebracht. Veel vluchten vanuit Europa komen in de nacht aan. Na aankomst in het hotel kun je direct gaan slapen. Na het ontbijt maak je een stadstour door Teheran. Je bezoekt het Nationaal Archeologisch Museum, het Golestan Paleis en de Grand Bazaar. Tenslotte neem je een kijkje in het Abgineh Glas en Keramiek Museum.

Dag 2

Accommodatie: Nachttrein - privécompartiment

Genieten van het uitzicht vanaf Ab-o-Atash, en per nachttrein naar Gorgan

Vandaag ga je naar het trendy noorden van Teheran. Je bezoekt ook het Sa'ad Abad Paleis en het Ab-o-Atash Park vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Nadat je het Nationaal Juwelen Museum hebt bezocht, stap je op de nachttrein naar Gorgan.

Dag 3

Accommodatie: Qasr-e Botanic Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan Bandar Turkmen aan de Kaspische Zee

Na aankomst in Gorgan maak je een uitstapje naar de stad Bandar Turkmen, gelegen aan de Kaspische Zee, en een belangrijk centrum van Turkmeense tapijtproductie. Als de tijd het toelaat kun je in de middag het plaatselijke museum en de bazaar van Gorgan bezoeken.

Dag 4

Accommodatie: Turkmen Ecolodge - standaard kamer (LO)

Verken het Golestan Nationaal Park vanuit de Turkmen Ecolodge

Vanuit Gorgan rij je door het bergachtige binnenland naar het schitterende Golestan Nationaal Park. Te voet kun je van de prachtige natuur genieten, en uitrusten in het sfeervolle Turkmen Ecolodge. Onder begeleiding van een gids maak je een korte wandeling door de omgeving.
Wens je een langere, intensievere wandeling te maken dan moet deze ruim 2 weken voor aanvang via VNC Asia Travel aangevraagd worden in verband met een vergunning. Voor deze wandeling moet je in goede fysieke conditie zijn. Je vertrekt vroeg in de ochtend rond 07:00 uur en bent weer terug bij de Lodge om 17:00 uur. De kans is aanwezig dat je onderweg wild leven spot.

Dag 5

Accommodatie: Sinour Hotel - standaard kamer (LO)

Dwars door de natuur naar Mashhad

Vandaag maak je een lange rit door een prachtig landschap naar Mashhad. Onderweg heb je volop gelegenheid voor fotostops.

Dag 6

Accommodatie: Nachttrein - privécompartiment

Bezoek aan de Imam Reza schrijn, Ferdowsi's tombe, en per nachttrein naar Yazd

Vanochtend bezoek je in Mashhad de indrukwekkende schrijn van Imam Reza, gestorven in het jaar 817. Ook de tombe van de in Iran beroemde dichter Ferdowsi staat op het programma. Na afloop stap je op de nachttrein naar Yazd.

N.B: Treinschema's zijn 1 maand voor aanvang pas bekend. Dat betekent dat als de trein deze dag niet rijdt of de tijd is onpraktisch, dan zal onze lokale agent een binnenlandse vlucht voor je reserveren. Op dat moment is er ook sprake van een extra overnachting, omdat je niet in een nachttrein verblijft. Een toeslag zal van toepassing zijn.

Dag 7

Accommodatie: Parsian Safaiyeh Hotel - standaard kamer (LO)

Wandelen door Yazd naar de Jame Moskee en de zoroastrische Vuurtempel

Yazd is een van de oudste steden ter wereld en was een knooppunt voor karavanen op de Zijderoute. De stad staat ook bekend als centrum van de leer van Zoroaster. Je bezoekt er een zoroastrische Vuurtempel, waar het vuur al 1500 jaar brandt. Ook neem je een kijkje in de Jame Moskee, bij de Mir Chakhmaq Facade en in de Dolat Abad Tuin.

Dag 8

Accommodatie: Ali Qapu Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan de Torens der Stilte, en via Nain op weg naar Isfahan

Na een bezoek aan de zoroastrische Torens der Stilte, waar de doden werden geschonken aan de hemel, ga je op weg naar Isfahan. Onderweg maak je een stop bij de Jame Moskee in Nain. Aangekomen in Isfahan kun je de prachtige bruggen Si-o-Se en Khaju bewonderen.

Dag 9

Accommodatie: Ali Qapu Hotel - standaard kamer (LO)

Rondwandelen in het Ali Qapu Paleis en over de Grand Bazaar van Isfahan

Na het ontbijt ga je de hele dag op pad in Isfahan. Je ziet het Naqsh-e Jahan Plein. Je bezoekt het grote Imam Plein, met daarbij de prachtige Sheikh Lotfollah Moskee en het Ali Qapu Paleis. Je wandelt over de Grand Bazar, en tenslotte ga je naar het Chehel Sotun Paleis, het 'Paleis van de 40 zuilen'.

Dag 10

Accommodatie: Ali Qapu Hotel - standaard kamer (LO)

Bewonder Isfahan's Jame Moskee en de Armeense Vank Kathedraal

Vanochtend breng je een bezoek aan de Jame Moskee, een hoogtepunt van islamitische architectuur. Na afloop verken je de Armeense wijk en de Vank Kathedraal. De middag is vrij, en kun je naar eigen inzicht besteden.

Dag 11

Accommodatie: Persepolis Hotel - standaard kamer (LO)

Via UNESCO Werelderfgoed Pasargadae naar Shiraz

Vroeg in de ochtend vertrek je voor een lange rit naar Shiraz. Onderweg bezoek je Pasargadae. Hier zie je de Tombe van Cyrus de Grote (559-530 v.Chr.), een UNESCO Werelderfgoed. Aan het eind van de middag bereik je Shiraz.

Dag 12

Accommodatie: Persepolis Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan Persepolis en de koningsgraven bij Naqsh-e Rostam

Met de chauffeur rij je naar Persepolis. Je ziet de indrukwekkende ruïnes van de klasssieke Perzische hoofdstad, 2500 jaar oud. Bovendien zie je de koningsgraven bij Naqsh-e Rostam en de prachtige reliëfs bij Naqsh-e Rajab. In de loop van de middag keer je terug in Shiraz.

Dag 13

Accommodatie: Persepolis Hotel - standaard kamer (LO)

Geniet van de Narenjestan Qavam tuinen en bezoek de tombe van Hafez

Na het ontbijt bezoek je de heerlijke tuinen van Narenjestan Qavam. Ook op het programma staan de Nasir-al-Mulk Moskee, de prachtige spiegelwanden in het heiligdom Imamzadeh Ali-Ebin-Hamze, en de levendige Vakil Bazaar. Tenslotte zie je aan de buitenzijde de Karimkhan Citadel, en de tombe van de dichter Hafez.

Dag 14

Vertrek uit Shiraz

De reis door Iran loopt ten einde. Je wordt naar de luchthaven van Shiraz gebracht voor vertrek. Hiermee eindigt de tour.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.